(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Introspection

Introspection

2024

Olifant in abstracte achtergrond in acryl en uitgewerkt in olieverf.

Kleine Ree

Kleine Ree

2024

Ree in een abstracte achtergrond van acryl. Wat een onschuld.

Overview

Overview

2024

Leeuw van de Serengeti national park in Tanzania.

The Matriarch

The Matriarch

2024

Een matriarch geschilderd in gel/groen en blauwe tinten.

Almost Vanished

Almost Vanished

2023

Deze Rhino is geschilderd in een abstracte achtergrond in fele kleuren. Ik heb in 3 fases gewerkt. Allereerst op de vloer een abstracte compositie gemaakt naar een klein schetsje met neocolor. Daarna naar aanleiding van een afbeelding de rhino geschilderd met olieverf op waterbasis. Daarna laat ik hier en daar de oorspronkelijke compositie weer een beetje terug laat komen met acrylverf. Zo onstaat een abstracte compositie met een rhino erin verwerkt. Helaas is de noordelijke witte Rhinoceros uitgestorven, van daar de titel.    

Ijsbeer  Polar Bear

Ijsbeer Polar Bear

2023

Dit schilderij zou ook 'close encounter' kunnen heten. Beter hem niet tegen te komen in het wild

What's up there

What's up there

2023

Kat in kleurrijke expressie.

White King

White King

2023

Deze trotse leeuw is geschilderd in een abstracte setting . Ik heb gewerkt in verschilklende lagen  in acryl en olieverf voor de detaillering. De grijze gele en zwarte tinten passen volgens mij mooi bij de majestueuze uitsraling van deze witte leeuw 

Albatrossen

Albatrossen

2022

Deze twee verliefde albatrossen zijn geschilderd in een abstracte achtergrond van overwegend rode tinten.  

Forever Friends

Forever Friends

2022

Deze twee olifanten zijn gespot in Blijdorp. Ik heb ze geschilderd in een expressieve stijl in gemengde technieken.  De compositie sprak me zeer aan vandaar de titel. Fotoreferentie : Lucienne de Gier

Hare

Hare

2022

Bij ons in de polder tussen Etten-Leur en Zevenbergen zijn heel veel hazen te zien. In april zijn de mannetjes veel aan het 'boxen. Deze haas is geschilderd in een abstracte experimentele achtergrond.    

Red Fox

Red Fox

2022

Deze mooie rode vos is geschilderd  in de serie nederlands wildlife. Hij is geschilderd met olieverf in een abstracte achtergrond  met acryl.

Ree (roe deer)

Ree (roe deer)

2022

Deze ree is geschilderd in een abstracte experimentele achtergrond met acryl. Ze kijkt zeer alert de wereld in, zich bewust van gevaar, wat zich ieder moment kan openbaren.

Wisdom

Wisdom

2022

Deze mooie oude olifant heb ik zelf gefotografeerd in de Ngorongoro-krater in Tanzania. Volgens onze gids was deze prachtige olifant ongeveer 60 jaar oud.  Hij poseerde een poos vlakbij onze jeep en verdween daarna langzaam in de verte Hij is geschilderd met oliverf op een abstracte achtergrond in acryl.

Bokito

Bokito

2021

Bokito is op 14 maart 2021 25 jaar geworden. Ik heb hem geschilderd in een abstracte achtergrond in zwart/bruine tinten met rood. De intense blik van deze vriendelijke reus sprak me zeer aan. Het rood en zwart zijn krachtige kleuren, die mooi passen bij dit imposante dier. Ik gebruik olieverf op een acryl achtergrond.  

Colorful Leopard

Colorful Leopard

2021

 De kleuren en vormen  van dit abstracte schilderij nodigden me uit om dit indrukwekkende luipaard te schilderen. Door gedeeltes van de kop weg te laten onstaat er een interactie met de abstracte achtergrond. Ik heb acrylverf, spraypaint ,sjablonen  en acryl markers en gebruikt De foto is van de site wildlife reference photo. for the artist   

Hair

Hair

2021

Dit abstracte werk in acryl en spraypaint nodigde mij uit  om deze leeuwenkop te schilderen. Ik heb olieverf gebruikt voor de details van de leeuw.Door delen weg te laten onstaat er een interactie tussen voor en achtergrond.

It's written

It's written

2021

Abstract werk gemaakt met paletmes en acryl-inkt.

Mountain High

Mountain High

2021

Moeder en kind snowleopard, geschilderd in een abstracte achtergrond van giettechnieken en spaypaint. De intense compositie van de twee dieren spaken me zeer aan. Ze kijken 'ins blauen hinein", of zijn gefocussed op een gems of bok, die hoger in de bergen loopt.  

Polar Bear

Polar Bear

2021

Deze ijsbeer is een van de ijsberen van Blijdorp. Dit is mijn vaste stek om te gaan tekenen.H et is de berin Olinka, die helaas vorig jaar overleden is. Ze is met olieverf geschilderd in een abstracte achtergrond  in experimentele techniek in acryl.  

Abstract landschap

Abstract landschap

2020

Dit abstracte werk was oorspronkelijk bedoeld als achtergrond voor olifanten, naar lange overpeinzingen heb ik besloten om hem zo te laten omdat de kleuren en de vormen mooi hormonieren samen.

Black Bear

Black Bear

2020

Deze zwarte beer is geschilderd op een abstracte achtergrond in giettechnieken. Vacht van de beer en de witte snuit correspondeert met de zwarte en roze vlekken in de achtergrond.

Black Panther

Black Panther

2020

Deze zwarte panter met zijn intense ogen komt opdoemen uit een abstracte achtergrond. De achtergrond is gemaakt in giettechnieken op een van te voren gespoten canvas.

Jungle Walk

Jungle Walk

2020

De band tussen moeder en kind is zeer hecht in de wereld van de mensapen. Deze kleine gorilla kijkt vol vertrouwen de wereld in op de rug van zijn moeder. Ze zijn geschilderd als een eenheid op een abstracte achtergrond in giettechnieken.

Zebra

Zebra

2020

Deze mooie zebra kijkt vriendelijk de wereld in. Ik heb haar in taupe tinten geschilderd in een abstracte achtergrond in giettechnieken.  

Euraziatische wolf

Euraziatische wolf

2019

Deze wolf gaat op in de experimentele achtergrond. De intense gefocuste blik van het dier sprak me zeer aan. Het schilderij heeft door de blauw/bruine kleuren een koele uitstraling. Wolven fascineren me doordat het zo'n schuw dier is. Hij is er wel en hij is er niet.

Golden lioness

Golden lioness

2019

Deze leeuwin heb ik gefotografeerd in de Beekse Bergen. De focus van het dier spak me enorm aan. Ze is geschilderd in een abstracte achtergrond van giettechnieken met goud erin verwerkt, vandaar de titel.  

Koe

Koe

2019

Deze roodbonte koe is geschilderd op een abstracte achtergrond in giettechnieken.

Zebra

Zebra

2019

Deze zebra stond prachtig te poseren in Blijdorp

Happy Hippo

Happy Hippo

2018

Deze hippo is helemaal in zijn element. De energie van het dier spat ervan af.

High in the Sky

High in the Sky

2018

De abstracte achtergrond in giettechniek inspireerde mij om deze prachrtige jonge Bengaalse tijger te schilderen. Hij kijkt aandachtig naar iets in de lucht.

Fish

Fish

2017

De derde uit de serie kleine abstracte werken. De vormen lijken op vissen.

Fly high

Fly high

2017

Een abstract werk met 'vliegende' vormen.

Greenery

Greenery

2017

De tweede uit een serie van 3 kleine abstracten. Dit keer is de kleur groen de hoofdkleur.

Little Sunshine

Little Sunshine

2017

Een van mijn eerste abstracte werken met Acrylverf, sjablonen  met paintsprey. de overwegend gele tinten  en de zwarte gedeeltes maken een groot contrast tussen donker en licht.   

Sumatraanse tijger

Sumatraanse tijger

2017

Schets van de mannelijke tijger Emas uit Blijdorp Rotterdam

With the sun in her eyes.

With the sun in her eyes.

2017

Deze zonnige leeuwin is geschilderd in een lyrisch abstracte achtergrond.

Colorful giant

Colorful giant

2015

Een prachtige oude olifant in expressieve kleuren.

Grote Koedoe

Grote Koedoe

2015

Deze mooie grote koedoe is gefotografeerd door mijn zoon in Blijdorp. Hij is op het doek vereeuwigd in een abstracte achtergrond. Vooral de enorme hoorns en de zachtaardige uitdrukking in de ogen spreken mij zo aan in dit prachtige dier.