(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Cheetah

Cheetah

2021

Deze cheetah is geschilderd in een abstracte achtergrond in gemengde technieken. Ik heb acrylverf en spraypaint gebruikt en verschillende gereedschappen zoals sjablonen, paletmessen.De cheetah is geschilderd in olieverf, waarvan ik gedeeltes heb weggelaten.

Colorful Leopard

Colorful Leopard

2021

 De kleuren en vormen  van dit abstracte schilderij nodigden me uit om dit indrukwekkende luipaard te schilderen. Door gedeeltes van de kop weg te laten onstaat er een interactie met de abstracte achtergrond. Ik heb acrylverf, spraypaint ,sjablonen  en acryl markers en gebruikt De foto is van de site wildlife reference photo. for the artist   

Dessert-Diva

Dessert-Diva

2021

Wit gele kameel geschilderd op een abstracte gietachtergrond. Olie en acryl op canvas

Hair

Hair

2021

Dit abstracte werk in acryl en spraypaint nodigde mij uit  om deze leeuwenkop te schilderen. Ik heb olieverf gebruikt voor de details van de leeuw.Door delen weg te laten onstaat er een interactie tussen voor en achtergrond.

It's written

It's written

2021

Abstract werk gemaakt met paletmes en acryl-inkt.

Mountain High

Mountain High

2021

Moeder en kind snowleopard, geschilderd in een abstracte achtergrond van giettechnieken en spaypaint. De intense compositie van de twee dieren spaken me zeer aan. Ze kijken 'ins blauen hinein", of zijn gefocussed op een gems of bok, die hoger in de bergen loopt.  

Polar Bear

Polar Bear

2021

Deze ijsbeer is een van de ijsberen van Blijdorp. Dit is mijn vaste stek om te gaan tekenen.H et is de berin Olinka, die helaas vorig jaar overleden is. Ze is met olieverf geschilderd in een abstracte achtergrond  in experimentele techniek in acryl.  

Abstract landschap

Abstract landschap

2020

Dit abstracte werk was oorspronkelijk bedoeld als achtergrond voor olifanten, naar lange overpeinzingen heb ik besloten om hem zo te laten omdat de kleuren en de vormen mooi hormonieren samen.

Black Bear

Black Bear

2020

Deze zwarte beer is geschilderd op een abstracte achtergrond in giettechnieken. Vacht van de beer en de witte snuit correspondeert met de zwarte en roze vlekken in de achtergrond.

Black Panther

Black Panther

2020

Deze zwarte panter met zijn intense ogen komt opdoemen uit een abstracte achtergrond. De achtergrond is gemaakt in giettechnieken op een van te voren gespoten canvas.

Jungle Walk

Jungle Walk

2020

De band tussen moeder en kind is zeer hecht in de wereld van de mensapen. Deze kleine gorilla kijkt vol vertrouwen de wereld in op de rug van zijn moeder. Ze zijn geschilderd als een eenheid op een abstracte achtergrond in giettechnieken.

Lorre

Lorre

2020

Deze mooie papegaai is geschilderd in een abstracte achtergrond in giettechnieken. Het is een kleurrijk geheel geworden.

Pinky Pig

Pinky Pig

2020

Dit eigenwijze varkentje is geschilderd in een abstracte achtergrond in overwegend roze/ rode en paarse tinten. 

Splashes and stripes

Splashes and stripes

2020

De abstracte achtergrond in speciale giettechnieken inspireerde mij om deze mooie jonge zebra te schilderen. De taupe en turquoise tinten matchen goed met de  energieke  uitstraling van dit prachtige dier.  De zebra is in olieverf op waterbasis geschilderd op een acryl achtergrond.

Zebra

Zebra

2020

Deze mooie zebra kijkt vriendelijk de wereld in. Ik heb haar in taupe tinten geschilderd in een abstracte achtergrond in giettechnieken.  

Euraziatische wolf

Euraziatische wolf

2019

Deze wolf gaat op in de experimentele achtergrond. De intense gefocuste blik van het dier sprak me zeer aan. Het schilderij heeft door de blauw/bruine kleuren een koele uitstraling. Wolven fascineren me doordat het zo'n schuw dier is. Hij is er wel en hij is er niet.

Golden lioness

Golden lioness

2019

Deze leeuwin heb ik gefotografeerd in de Beekse Bergen. De focus van het dier spak me enorm aan. Ze is geschilderd in een abstracte achtergrond van giettechnieken met goud erin verwerkt, vandaar de titel.  

Koe

Koe

2019

Deze roodbonte koe is geschilderd op een abstracte achtergrond in giettechnieken.

Neushoorn en kalf

Neushoorn en kalf

2019

Deze Rhino en haar kalf zijn door mijzelf gefotografeerd in Burgers Zoo. Ik vond het een mooie pose van moeder en kind op zoek naar voedsel. Ze zijn geschilderd in een abstracte achtergrond in gemengde technieken.

Timber

Timber

2019

Dit is een schets van Timber. Hij was de mannelijke aziatische olifant van Blijdorp. Sinds mei 2020 woont hij in de Wildlands in Emmen .  

Togetherness

Togetherness

2019

Deze abstracte achtergrond in giettechniek nodigde mij uit om deze twee olifanten te schilderen. De olifantan zijn gespot en gefotografeerd door onze zoon tijdens zijn reis door Oeganda. Het is mijn doel om de abstracte giettechniek te combineren met een realistisch beeld van de twee olifantan.

Zebra

Zebra

2019

Deze zebra stond prachtig te poseren in Blijdorp

Dark Beauty

Dark Beauty

2018

Dit schilderij representeert de prachtige Kaapse buffel. Het is een van de gevaarlijkste dieren in Afrika. Dit dier kijkt onverschrokken de wereld in. Het lijkt of hij voor niets en niemand bang is.

Grijze wolf

Grijze wolf

2018

Grijze wolf in een abstracte achtergrond

Happy Hippo

Happy Hippo

2018

Deze hippo is helemaal in zijn element. De energie van het dier spat ervan af.

High in the Sky

High in the Sky

2018

De abstracte achtergrond in giettechniek inspireerde mij om deze prachrtige jonge Bengaalse tijger te schilderen. Hij kijkt aandachtig naar iets in de lucht.

Sleepy Rhino

Sleepy Rhino

2018

Een Rhino in een abstracte setting.

Fish

Fish

2017

De derde uit de serie kleine abstracte werken. De vormen lijken op vissen.

Fly high

Fly high

2017

Een abstract werk met 'vliegende' vormen.

Greenery

Greenery

2017

De tweede uit een serie van 3 kleine abstracten. Dit keer is de kleur groen de hoofdkleur.

King of the Amazone

King of the Amazone

2017

De abstracte achtergrond nodigde mij uit om een jaguar te schilderen. De groene en blauwe achtergrond staat voor de jungle, waar dit prachtige dier woont.

Little Sunshine

Little Sunshine

2017

Een van mijn eerste abstracte werken met Acrylverf, sjablonen  met paintsprey. de overwegend gele tinten  en de zwarte gedeeltes maken een groot contrast tussen donker en licht.   

Sumatraanse tijger

Sumatraanse tijger

2017

Schets van de mannelijke tijger Emas uit Blijdorp Rotterdam

With the sun in her eyes.

With the sun in her eyes.

2017

Deze zonnige leeuwin is geschilderd in een lyrisch abstracte achtergrond.

Stokstaartjes 2

Stokstaartjes 2

2016

Deze stokstaartejs zijn geschilderd in expressieve kleuren. de maken onderdeel uit van een abstracte compositie.

Colorful giant

Colorful giant

2015

Een prachtige oude olifant in expressieve kleuren.

Grote Koedoe

Grote Koedoe

2015

Deze mooie grote koedoe is gefotografeerd door mijn zoon in Blijdorp. Hij is op het doek vereeuwigd in een abstracte achtergrond. Vooral de enorme hoorns en de zachtaardige uitdrukking in de ogen spreken mij zo aan in dit prachtige dier.